تلاش مهمتر است یا استعداد
اگر تلاش محرک انسان برای رسیدن به موفقیت است اما فرد باید استعدادی ذاتی هم داشته باشد. پس تلاش و استعداد در کنار هم بهترین نتیجه را برای فرد رقم می زنند. شخصی که استعداد دارد اگر تلاش نکند قطعا نمی تواند به موفقیت دست پیدا کند. این دیدگاه اشتباهی است که اگر فردی به پیروزی رسید به او لقب با استعداد بودن بدهید بلکه تلاش و پشتکار او بوده که باعث شده پله های ترقی و پیشرفت را طی کند. از نظر روانشناسی تلاش همیشه بر استعداد ارجعیت دارد چون بدون تلاش فرد نمی تواند قدمی رو به جلو بردارد. استعداد تنها یک محرک کمک کننده است که برای موفقیت به انسان انگیزه می دهد.
در این باره نباید خود را با دیگران مقایسه کنید خصوصا در زمینه داشتن استعداد. اگر مدام با خود تکرار کنید که فرد بی استعدادی هستید در واقع انگیزه خود را برای تلاش کردن از دست می دهید. انسان های موفق سعی کردن در کنار تلاش و کوشش اگر استعدادی هم دارند آن را به کار بگیرند تا سریع تر به نتیجه برسند. برای اینکه بتوانید به تلاش خود دست پیدا کنید ما ۳ گام اصلی را به شما معرفی می کنیم:
- گام اول این است که شما از خود درباره علایقتان سوال کنید. در این مرحله شما به دنبال چیزهایی هستید که برای شما اولویت دارند و جز علایق شما به حساب می آیند. اطمینان پیدا کرده از خواسته ها و مهارت ها باعث می شود تا بهتر آنها را دنبال کنید.
- در گام دوم باید قدرت خود را در این حوزه پرورش دهید. اگر مهارت خاصی دارید بهتر است تمام تمرکز خود را روی آن قرار دهید چون در این صورت می توانید تسلط کامل پیدا کرده و سریع تر به هدفی که دارید دست پیدا کنید. تمرین در این زمان تسلط شما را بیشتر خواهد کرد.
- در گام سوم بهتر است از افراد دیگر نظر خواهی کنید. آنها درباره عملکرد شما نظر می دهند و می دانند که شما در چه مهارت هایی امکان پیشرفت دارید. آدم های موفق همیشه انتقادپذیر هستند و از حرف ها و نظرات دیگران الگوبرداری می کنند.
مطالعه بیشتر: تست استعداد یابی
معرفی دلایل اصلی مهم بودن تلاش
روانشناسان چند دلیل را بیان کرده اند که مهم بودن تلاش را نشان می دهد. آنها به کمک این گفته ها ثابت کرده اند که تلاش از استعداد مهم تر است و افراد اگر تلاشی نداشته باشند نمی توانند هدفی را هم دنبال کنند.
- اولین دلیلی که نشان می دهد تلاش مهمتر است این است که به این حقیقت دست پیدا کنیم. حقیقت این است که اصلی ترین راه رسیدن انسان به موفقیت تلاش است. برخی افراد اگر چه از طرف دیگران بی استعداد خوانده می شدند اما به خاطر تلاشی که کرده اند امروزه به یک فرد موفق تبدیل شده اند. این حقیقت نشان می دهد که فاکتور اصلی موفقیت تنها تلاش و سخت کوشی است.
- قدرت برچسب ها را دست کم نگیرید چون آنها به قدری قوی هستند که می توانند زندگی فردی و اجتماعی افراد را تحت تاثیر قرار دهند. وقتی فردی را با استعداد خطاب می کنید او دیگر دست از دست کشیده و فکر می کند تنها با این کلمه می تواند به موفقیت برسد اما بر عکس شکست می خورد. این قضیه در مورد افرادی که برچسب بی استعداد به آن ها زده می شود هم صادق است. این افراد معمولا ناامید شده و دست از تلاش برمی دارند. پس برچسب زدن به دیگران می تواند عواقب زیادی را به همراه داشته باشد.
- به چنگ آوردن قدرت بی نظیر خودمان بهتر راه برای تلاش کردن است. وقتی ما به توانایی های خود باور داشته باشیم از تلاش کردن هم هراسی نخواهیم داشت. اگر چه برخی افراد به صورت ذاتی از دیگران قوی تر هستند اما ملاک اصلی موفقیت تلاش و سخت گوشی است. در این شرایط باید بازخوردها را جدی گرفته و روی نقاط ضعف خود کار کنید و آنها را به نقاط قوت تبدیل کنید. دنبال کردن علایق و مهارت ها باعث می شود تا شما انگیزه بیشتری برای تلاش و رسیدن به موفقیت پیدا کنید. وقتی به خودتان اعتماد داسته باشید قطعا می توانید به آنچه که فکر می کنید دست پیدا کنید.
تاثیر تلاش بر زندگی انسان
تلاش و سخت گوشی بهترین راه رسیدن به موفقیت است به شرطی که شما به نکاتی که در زیر به آنها اشاره می کنیم توجه کنید:
خوش بینی را فراموش نکنید
خوش بین بودن به معنی تقویت افکار مثبت و سازنده است که باعث می شود تا انسان گام های بلندی برای رسیدن به موفقیت بر دارد اگر خوش بین باشید بهتر می توانید بر مشکلات پیروز شوید.
افکار غیرمنطقی خود را بشناسید و با آنها مبارزه کنید
بهتر است بر ویژگی های مثبت خود تمرکز کرده و اجازه ندهید افکار منفی آنها را خنثی کنند. دور کردن تفکرات غیرمنطقی راه رشد را برای شما باز می کنند.
دیدگاهتان را نسبت به مشکلات عوض کنید
اگر در برخورد با مشکلات مثبت اندیش باشید می توانید بهترین راه حل را برای آنها پیدا کنید. با این کار شما فشار کمتری را احساس خواهید کرد.
مطالعه بیشتر: استعداد یابی چیست
چند کار را همزمان انجام ندهید
انجام همزمان چند کار باعث می شود تا شما تمرکز زیادی نداشته باشید بدین ترتیب کیفیت کارها کاهش پیدا می کند.
تعاملات اجتماعی را افزایش دهید
ارتباط دوستانه در اجتماع و در محیط کار باعث می شود تا افراد حس همدلی نسبت به یکدیگر داشته باشند. این امر می تواند به بهبود مهارت های بین فردی هم کمک زیادی کند. با لین کار مشکلات سریع تر حل می شود.
در زمان مناسب اضافهکاری کنید
بهتر است با سخت گوشی و اضافه کاری تمام مسئولیت های خود را به پایان برسانید.
قدرت خود را افزایش دهید و نقاط ضعفتان را بهبود ببخشید
از نادیده گرفتن و کوچک شمردن موفقیتهایتان اجتناب کنید. به یاد داشته باشید که قدمهای کوچک هم پیشرفت به حساب میآیند.
مسئولیتپذیر باشید
تلاش و سخت گوشی باعث می شود تا شما فردی مسئولیت پذیر باشید. اگر با مسائل رو در رو نشوید، غیرممکن است که بتوانید به خوبی از عهدهی رسیدگی به آنها برآیید.
مطالعه بیشتر: استعداد یابی بزرگسالان
دوره های آموزشی رایگان در یوتیوب
همین الان میتونی از کانال یوتیوب ما دیدن کنی و مارو حمایت کنی و کلی ویدیو های آموزشی و دوره های آموزشی رایگان ببینی
نمایش دوره های رایگان
حتما این مطالب را بخوانید
استعدادیابی برای انتخاب رشته
استعدادیابی برای انتخاب رشته استعدادیابی یک فرایند مهم است که به افراد کمک میکند تا رشته تحصیلی مناسب خود را انتخاب کنند. در این فرایند، افراد با استفاده از تستها، مصاحبهها و ارزیابیهای مختلف، استعدادها، علاقهها، نیازها و توانمندیهای خود را شناسایی میکنند. این فرایند...
مرکز استعداد یابی در تهران
مرکز استعداد یابی در تهران استعدادیابی چیست؟ استعدادیابی یا تست استعداد (Assessment) فرایندی است که به کمک آن افراد به منظور شناسایی و ارزیابی تواناییها، استعدادها، نقاط قوت و ضعف خود، مورد بررسی قرار میگیرند. این فرایند معمولاً به صورت استاندارد و با استفاده از...
سردرگمی در انتخاب شغل
سردرگمی در انتخاب شغل چرا در زمان انتخاب شغل اینقدر دچار سردرگمی میشویم؟ در زمان انتخاب شغل، افراد معمولاً با چالشها و سردرگمیهای زیادی روبرو میشوند. دلایل مختلفی میتواند این سردرگمی را ایجاد کند، از جمله: 1. عدم شناخت کامل از خود: بسیاری از افراد...
تفاوت استعداد و هوش
تفاوت استعداد و هوش استعداد و هوش دو ویژگی مختلف در افراد هستند: 1. هوش: هوش یک مفهوم کلیتر است و به قدرت فرد برای فهمیدن، اندیشیدن، حل مسائل و پیشبینی واقعیتها میپردازد. این شامل استفاده از منطق، تجزیه و تحلیل، حافظه و فرآیندهای شناختی...
دیدگاهتان را بنویسید