دوستی در فضای مجازی
دوستی در فضای مجازی
امروزه دوستی در فضای مجازی به یک سرگرمی برای جوانان و به خصوص نوجوانان تبدیل شده است. متاسفانه استفاده نادرست از شبکه های اجتماعی باعث شده است تا از این فضاهای مجازی به عنوان بستری برای دوست یابی استفاده کنند. دنبال کردن صفحهی شخصی، لایک کردن، نظر دادن به مطلب ارسال شده در شبکههای اجتماعی و یا دریافت و ارسال یک پیام خصوصی در این شبکهها میتواند نقطه شروع یک آشنایی و دوستی اینترنتی باشد.
متأسفانه این روشها امروزه از نظر بخش قابل توجهی از نوجوانان وسیله مناسبی برای برقراری یا آشنایی ارتباط با افراد مختلف به شمار میرود و حتی برای انتخاب شریک زندگی خود هم به آن متوسل میشوند. در مورد این موضوع نظرات مختلفی وجود دارد.
عده ای اعتقاد دارند به دلیل تغییر جوامع و روش های ارتباطی جدید می توان از شبکه های مجازی به عنوان یک روش ارتباطی استفاده کرد. اما عده ای دیگر بر این عقیده هستند که فضای مجازی می تواند آسیب های متعددی داشته باشد و افراد به راحتی می توانند با یک هویت جعلی روش های فریب کارانه خود را پیش بگیرند.
معضل مهم دیگر در دوستیهای اینترنتی، تبدیل شدن آنها به یک رابطه عاشقانه و یا حتی ازدواج است، امری که میتواند دامنه تأثیرگذاری روابط دوستانه در فضای مجازی را بر روی زندگی و آینده افراد به خصوص نوجوانان و جوانان به شدت افزایش دهد. گسترش روابط مجازی که منجر به دوستی و یا عشق می شود آسیب های زیادی برای فرد دارد. در ادامه تعدادی از این نوع آسیب ها را بررسی می کنیم.
مطالعه بیشتر: تبدیل دوستی به ازدواج
زمینه ساز انحراف اخلاقی
بسیاری از افراد پیش از آغاز روابط مجازی خود، فردی پایبند چارچوب های اخلافی و متعهد بوده اند. اما درگیر شدن در این نوع روابط پس از گذشت یک دوره، زمینه ساز بروز انحرافات اخلاقی در آنها شده است. بروز انحراف اخلاقی برای هر فردی می تواند به یک نوع معنا شود، بستگی به چارچوب های اخلاقی تعریف شده برای هر فرد و خط قرمز های اخلاقی هر فرد دارد.
افزایش بی اعتمادی در جامعه
روند رو به رشد چنین روابطی، این فرصت را برای سود جویان فراهم کرده است. که با فریب جوانان، دست به کلاه برداری های مالی و اخاذی بزنند. چرا که بسیاری از این روابط قابل پیگیری نبوده و افراد به دلیل درگیری های عاطفی یا به دلیل حفظ آبروی خود اقدام به پیگیری نمی کنند. بسیاری از گروه های انحرافی و بزهکاری برای به دام انداختن افراد از طریق شبکه های اجتماعی اقدام می کنند. و با تله های تبلیغاتی خود شروع به عضوگیری نموده و جوانان ساده دل را فریب می دهند.
خرید کتاب(کلیک)
قابل دسترس و ارزان
استفاده از اینترنت امروزه با فراگیر شدن استفاده از گوشی های هوشمند، قابل دسترس تر و ارزان تر از گذشته است. امروزه هر فردی با کمترین هزینه می تواند به راحتی وارد شبکه های اجتماعی شود و از امکانات ارتباطی آن استفاده کند.
محیطی برای ساختن یک تصویر آرمانی
اینترنت محیطی است که به راحتی می توان در آن دروغ گفت و تصویری آرمانی و خلاف واقع از خود ارائه کرد. حتی این امکان نیز وجود دارد که یک نفر، با یک هویت ثابت، با چندین نفر وارد رابطه شود بدون اینکه کسی از این قضیه مطلع گردد. امکان پیگیری قضایی در بسیاری از جرایم سایبری وجود ندارد و یا با پروسه های طولانی مواجه می شود و همین امر بستر را برای مجرمان اینترنتی فراهم می کند.
همین الان خودتو بسنج و بدون دانش عاطفی داری یا نه جایزه هم بگیر
[wp_quiz_pro id=”20470″]
محیطی برای خیانت به روشی ساده
بسیاری از زوج های جوان به بهانه ی پر کردن اوقات فراغت، فرار از تنهایی یا سرگرم شدن، در فضاهای مجازی حضور یافته و دامنه ی روابط خود را بیش از حد مطلوب و مجاز گسترش می دهند. به طوری که ارتباط با جنس مخالف نوعی همدردی یا دوستی ساده به نظر می رسد. اما همین روابط خارج از عرف، زمینه ساز اختلاف خانوادگی و تهدیدی برای بنیان خانواده هاست.
مطالعه بیشتر: دوستی در محل کار
فضای آلوده
گسترش استفاده از اینترنت، به دلیل فضای آلوده ای که در بسیاری از چت روم ها، سایت ها و کانال ها وجود دارد، به راحتی می تواند افراد را به دام انحطاط اخلاقی و انحرافات جنسی بکشد. بسیاری از گروه های منحرف از همین طریق به عضو گیری و اشاعه ی فرهنگ غیر دینی خود اقدام می کنند.
اعتیاد به اینترنت
گسترش استفاده از گوشی های هوشمند و بالا رفتن وابستگی افراد به آن در سنین مختلف، زمینه ساز اعتیاد می باشد. این اعتیاد می تواند سبب بروز خشونت، پرخاشگری، افسردگی، تنهایی، بی حوصلگی و خلا هویتی در آنها شود. دور شدن از جمع های خانوادگی، رها شدن در محیط های آلوده نتیجه ی خوبی به همراه ندارد.
این مواردی که ذکر شد آسیب های فردی و اجتماعی شکل گیری روابط در فضای مجازی بود. حال باید بدانیم که در صورت درگیر شدن در این نوع روابط و یا به عبارت دیگر جستجوی عشق در فضای مجازی چه کنیم که آسیب کمتری ببینیم.
پنهان کاری نکنید
اگر درگیر یک رابطه ی عاطفی در فضای مجازی شده اید، قبل از بروز هر نوع آسیبی، موضوع را با خانواده هایتان مطرح کنید. مطمئنا در جریان بودن آنها مانع بروز مشکلات بعدی خواهد شد. خانواده ها اغلب مخالف ادامه دادن چنین روابطی هستند. اما در صورت پافشاری از سوی شما می توانند فرصت را برای شناخت بهتر و منطقی تر و اصولی تر فراهم کنند. اگر یک رابطه ی عاطفی بی پایه و اساس نباشد. مطمئنا هر دو طرف از جدی شدن آن در بستر خانواده استقبال خواهند کرد.
رابطه را واقعی کنید
مطمئنا رابطه ای که در فضای مجازی شکل می گیرد، فرصت شناخت عمیق را به شما نخواهد داد. اگر علاقمند به ادامه دادن این نوع روابط هستید. ارتباط خود را به شکل واقعی، ملموس و حضوری پی بگیرید. البته شکل واقعی دادن به آن به این معنی نیست که یک رابطه ی پنهانی و پر خطر را در دنیای واقعی پی بگیرید. شکل واقعی دادن به یک رابطه ی مجازی، صرفا به معنای ملاقات های حضوری و سنجش فرد مورد نظر است. و چه بهتر که این اتفاق زیر نظر خانواده ها صورت بگیرد.
حساب شده عمل کنید
درگیر شدن در روابط عاطفی، به معنی اختیار عمل داشتن، حس راحتی، آسودگی خیال و …. است. چرا که دو طرف مسولیتی در قبال رابطه شان ندارند و تنها مجرای ارتباطی شان فضای چند اینچی گوشی هایشان است. پس روی این رابطه ی مجازی تنها در حد آشنایی اولیه حساب کنید. اگر بدون حساب و کتاب تمام زندگی تان را برای طرف مقابل افشا کنید. اگر او را وارد حریم خصوصی خود کنید و اگر درباره ی میزان دارایی های خود و خانواده تان خیلی دقیق با او صحبت کنید. ممکن است عواقب بدی در انتظارتان باشد.
اعتماد نکنید
تا وقتی با طرف مقابل رو در رو برخورد و صحبت نکرده اید. تا وقتی او را در فضای واقعی ملاقات نکرده و محک نزده اید، به طور کامل به او اعتماد نکنید. افراد همیشه به خوبی گفته هایشان نیستند. همیشه از افراد با تجربه و دلسوز برای شناخت طرف مقابل کمک بگیرید. ممکن است عشق چشم شما را روی عیوب آشکار طرف مقابل ببندد. اما یک فرد آگاه و هوشیار و در عین حال دلسوز به راحتی می تواند به آن نکته های پنهان پی ببرد.
فریب نخورید
اگر طرف مقابل با این قضیه که شما درباره ی او با خانواده تان حرف بزنید مخالف است. امکان دارد موید این نکته باشد که او ترجیح می دهد در حد یک فرد غیر قابل شناخت در فضای مجازی باقی بماند. به چنین رابطه ای نباید دل بست. چرا که یک عاشق واقعی از اینکه برای خانواده ی معشوق شناخته شود استقبال خواهد کرد.
آسیب شناسی کنید
عدم وجود ارتباط رو در رو، منجر به تغییر عملکرد ژن ها، واکنش های ایمنی بدن، سطح هورمون ها، عملکرد شریان ها و ذهن افراد می شود. که این مسئله می تواند میزان خطر مشکلات جسمی نظیر سرطان، سکته، بیماری قلبی و جنون را افزایش دهد. پس هر چه زود تر رابطه های مجازی تان را به طور صحیح مدیریت کنید.
مطالعه بیشتر: آسیب های فضای مجازی بر خانواده
افشاگری نکنید
درباره ی مسائل خصوصی زندگی خود با طرف مقابل صحبت نکنید. تا وقتی رابطه ی شما حالت رسمی و جدی به خود نگرفته است. اطلاعات شخصی خود را برای او افشا نکنید. ممکن است بعد ها مورد سو استفاده واقع شوید. این اطلاعات شامل عکس ها و فیلم خصوصی نیز می شود.
روابط مجازی را طولانی نکنید
اگر پس از گذشت چند ماه از رابطه، حس می کنید هنوز طرف مقابل رغبتی برای رسمی تر کردن رابطه تان ندارد. سعی کنید پس از هشدار جدی به او خودتان را از این رابطه خارج کنید. تجربه نشان داده پس از شش ماه از دوران آشنایی، دو طرف به نتیجه ی نهایی برای رسمی کردن یا نکردن رابطه می رسند. پس کش دادن بیش از شش ماه به یک رابطه ی عاطفی عملا بی معناست. مگر اینکه دو طرف یا یکی از طرفین میلی به تغییر ماهیت این رابطه نداشته باشد. پس در هر دو حالت بهتر است قبل از جدی شدن آسیب های روانی این رابطه، خود را از آن بیرون بکشید.
همین الان آزمون دانش عشق رو بزن و ببین چقدر بلدی
[wp_quiz_pro id='20470']نتیجه گیری
گسترش روابط دوستی در دنیای مجازی، در کنار محاسن اندکی که دارد، معایب بزرگی نیز در بر دارد. بسیاری از زنان و مردان متاهل، به دلیل فضای آزادی که شبکه های اجتماعی در اختیارشان قرار می دهد. وارد روابط نا متعارفی می شوند و تصور می کنند که این نوع رابطه ها صرفا یک سرگرمی است. اما در طولانی مدت اثرات مخربی را متوجه خود و کانون خانواده شان می کنند. افراد در ابتدا به عنوان همدردی، با افراد مختلف وارد گفتگو می شوند. اما رفته رفته، صمیمت روابط افزایش یافته و دامنه ی آن گسترده می شود. روابطی که بدون هیچ گونه مانعی، رشد یافته و دامنگیر بسیاری از زندگی ها می شود.
مطالعه بیشتر: خیانت مردان در فضای مجازی
نوشتههای تازه
مزایای کتاب سیاست های زنانه به سبک حرا
بهبود رابطه عاطفی - رشد سیاست های زنانه - افزایش درایت های مردانه - پیشرفت در رابطه عاطفی - رهایی از وابستگی
خرید کتاب سیاست های زنانه
مزایای کتاب عشق عاقلانه
رشد کیفی رابطه - تشخیص رابطه سمی از رابطه سالم - بهبود اختلاف در رابطه - هدف گزاری برای رابطه ها
خرید کتاب عشق عاقلانه
حتما این مطالب را بخوانید
قبل از ازدواج این ۷ سوال حیاتی را از خودتان بپرسید
ازدواج یکی از بزرگترین تصمیمات زندگی هر فرد است و تأثیر زیادی بر آینده، شادی و موفقیت او دارد. پیش...
۱۰ نکته طلایی برای ساختن یک ازدواج موفق و شاد
ازدواج موفق یکی از آرزوهای هر فردی است، اما برای رسیدن به این هدف باید اصول و نکاتی را رعایت...
دوره مدیریت روابط عاطفی
آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چرا برخی روابط عاطفی به خوبی پیش میروند، در حالی که...
کلاس های آموزشی قبل از ازدواج
آیا میدانستید بسیاری از طلاقها و مشکلات زندگی مشترک ناشی از نداشتن آگاهی کافی قبل از ازدواج است؟ کلاسهای آموزشی...
سلام
خیلی خلاصه
فعلا از موقعیتی که خودم توش هستم میگم
بنده داخل یک گپ یجواریی رول پلی رفتم
یعنی یک جورایی هر فرد نقش
یکی از اعضای خانواده رو داره
حالا اینا به کنار بعد از چند ماه
بنظر من تا طرف مقابلتون به شما ویس نداده بهش اعتماد نکنید
تا وقتی اونقدر رابطه پایدار نشد که شما به اون زنگ بزنید و صداشونو بشنوید به هیچکی اعتماد نکنید
اگر همون اول دنبال عکس و شماره بودند که بدتر کلا بزارید برید
خودمم قبول دارم فضای مجازی فضای اعتیاد زاییه
حتی بعد از چند ماهم کاملا اعتماد نکنید*یعنی نگید این که دیگه معلوم خوبه دیگه هیچی*
چنان افراد کثیفی این داخل هستند
که حتی فکرشم نمیکنید
سلام مطالب بسیار عالی بود ، فقط ایراد آن نداشتند رفرنس یا منبع بود. لطفا منبع رو هم قرار دهید.
مطالب خوب بود
اما من اصلا وارد رابطه نمیشم فقط دو روز می چتم و بعد ملتو ایستگاه می کنم 😂
در ضمن خوشبختانه از رابطه با جنس مخالف در فضای مجازی می ترسم پس وارد رابطه نمیشم
ولی مطالب خیلی بهم کمک کرد ممنون
با سلام و عرض ادب و احترام خدمت شما دوستای عزیز
من مدت نسبتا زیادی با یه دختر رابطه مجازی داشتم
که البته خودم شروع کننده رابطه نبودم خودش رابطه با من رو استارت زد ینی اون بود که اومد سمت من
و دوسال و خورده ای رابطمون ادامه پیدا گرد و رابطه خیلی گرم وخوبی هم با هم داشتیم
توی این مدت با اینکه خیلی بهش علاقمند شده بودم و اون رو عضوی از خونواده خودم تصور میکردم ولی هیچوقت بطور کامل بهش اعتماد نکردم چون همیشه حواسم به این موضوع بود که بهرحال این رابطه هر طوری هم که باشه یه رابطه مجازی هستش ک توش تعهدی وجود نداره فقط در حد یه صحبت کردن و تخیله
واسه همینم هیچ اسیبی خداروشکر متوجه من نشد
و دوستان یه چیز بگم بحث رو تموم کنم
اگه واقعا یه کسی رو مجازی پیدا کردین اولن که سعی کنید خیلی زود شماارش رو بگیرید
ینی هرچی زودتر بهتر
و اینکه به این نکته باید همیشه توجه داشته باشین که شما دوتا باید از رابطتتون تعریف یکسانی داشته باشین ینی چی؟؟
ینی اینکه جفتتون از یه رابطتتون یه هدف داشته باشین
اینطوری نباشه که شما مثلا اون رو برای یه رابطه ساده بخاین ولی اون برای زندگی یا برعکس
خیلی مهمه که این موضوع همون ماه اول مشخص بشه
و اگه هم دیدین که طرف مقابل هدفش با شما یکی نیست؛ از من میشنوید رابطه رو خیلی زود تمومش کنید و ادامه ندید چون واقعا خیلی مشکلات بدی در انتظارتون خاهد بود
و اگه هم طرف میگف دوست داره با شما ازدواج کنه ولی علاقه ای ب اینکه خونواده هاتون بفهمه نداشت؛ بازم از من میشنوید رابطه رو تمومش کنید چون چنین شخصی دروغگویی بیش نیست و فقط داره با احساسات شما بازی میکنه همینوبس
در نهایت باید خدمتتون بگم سعی کنید این چیزا رو حتی الامکان واقعیش رو تجربه کنید
درسته شاید درده واقهعی بودنش حتی از مجازیشم بیشتر باشه
ولی خب خوبیش اینه که هرچی که هست توی واقهعیت صورت میگیره و در حد یه فکر و خیال نیست
امیدوارم مفید بوده باشه واستون
ممنون از شما که نظر و تجربتون را برای ما به اشتراک گذاشتید
درسته
به تازگی متوجه شدم که دخترم که یک دانش آموز ۱۵ ساله است دوست مجازی دارد واز خودش بزرگتر هستند خودش تشخیص داده که همجنس خود هستند .جالبه برام که دراینستا عکس پروفایل آرمی را داشتند وباهم آشنا شدند .من بعنوان یک مادر که اورا از عواقب کار باخبر میکنم را قبول ندارد بنظر شما چگونه با او بر خورد کنم
باید یاداوری شود که این فضا فضای دروغین است
درسته ولی همه چی دروغ نیس
من خودم الان سه ساله با یکی دوستم و الان تبدیل ب نزدیکترین فرد زندگیم شده و تازگیا دیدیم همو حتی خانواده هامون در جریانن
اونقدرا هم که فضای مجازی رو بد جلوه میدن هم بد نیست ینی هم میتونه خوب باشه هم بد بستگی به انتخاب خودت داره تو رابطه های خارج از مجازی هم خیلیا انتخاب اشتباه دارن و شکست میخورن
بنظر من باید هر طوری هست متوقفش کنیدددددددد ولی به ارامی و متنانت
سپاس از شما
ببخشید مدتیه در فضای مجازی با کسی اشنا شدم و ظاهرا هم پسر خوبیه
میخواستم بدونم چطور میتونم محتاطانه رفتار کنم تا خدایی نکرده مشکلی برام پیش نیاد
کتاسفانه تجربه کافی ندارم و رابطه خوبی هم با خانواده ندارم
همینجوری به دوستی در فضای واقعی نمیشه اعتماد کرد وای به حال دوستی در فضای مجازی
متاسفانه فضای مجازی فرهنگ ازدواج رو هم از بین برد
خیلیا از فضای مجازی از دختران سواستفاده کردن و غیره
در کل من به شخصه موافق نیستم
در جایی زندگی میکنم که خیلی کوچک است و همه افراد همدیگر را میشناسند من و فردی دیگر به یکدیگر علاقه داریم و رابطه مجازی را آغاز کرده ایم
مشکلی دارد؟؟
کار من نادرست است؟؟
با سن۱۶
فضای مجازی بدترین مشکل فرهنگ امروزی هست چون نمیتونیم ازش درست استفاده کنیم به نظر من اصلا به درد نمیخوره دوستی در فضای مجاری
مرسی
فضای مجازی بستری شده که همه دارن داخلش ضربه میخورن
از نظر عاطفی به نظر من اصلا دوستی در فضای مجای خوب نیست اما برای آشنایی اولیه خوبه
دوستی در فضای مجازی همه را بیچاره کرده
باسخ
اره راست میگی جز بدبختی هیچی نداره خانوادم فهمیدن گوشیمو شکوندن
تومنی؟